Pravila o zaštiti podataka (GDPR)

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Knauf Insulation d.o.o., Novi Marof, Varaždinska 140 (dalje: 'Knauf Insulation') stavlja najveći prioritet na zaštitu Vaših osobnih podataka. Stoga Vas ovim putem želimo obavijestiti o tome kako štitimo Vaše osobne podatke, koje osobne podatke obrađujemo i na koji način možete dobiti informacije o Vašim osobnim podacima kojima raspolažemo. Vašim osobnim podacima raspolažemo odgovorno, ne samo radi poštivanja odredbi Uredbi i drugih propisa kojima je uređena zaštita osobnih podataka, već i radi ostvarivanja našeg cilja odgovornog rukovanja Vašim osobnim podacima. 

PRIKUPLJANJE PODATAKA VEZANIH UZ NAČIN KORIŠTENJA INTERNETSKIH STRANICA
Kada pristupite internetskim stranicama Knauf Insulationa, automatski se prikupljaju sljedeće opće tehničke informacije: vrsta internetskog preglednika, operacijski sustav koji se koristi, naziv domene Vašeg pružatelja internetskih usluga i sl. Navedene informacije su takve informacije na temelju kojih se o Vama, kao pojedincu, ne mogu donijeti nikakvi zaključci. U svakom trenutku imate pravo odbiti ovakvo prikupljanje i pohranu podataka, te se od trenutka Vašeg odbijanja predmetni podaci neće prikupljati i pohranjivati. 

PRIKUPLJANJE OSOBNIH PODATAKA
Na našoj internetskoj stranici možemo Vas zamoliti da nam date osobne podatke poput imena, adrese, telefonskog broja. Takvo prikupljanje i obrada podataka podložna je posebnim odredbama i može se provesti samo uz vašu prethodnu suglasnost (privolu). Vaši se podaci ni na koji način neće prosljeđivati ni otkrivati trećim stranama. U svakom trenutku možete povući svoju suglasnost pisanim putem na adresu [email protected] te se od trenutka povlačenja privole Vaši podaci više neće obrađivati.

Vaše osobne podatke obrađujemo samo u mjeri u kojoj je to potrebno radi ispunjavanja svrhe, primjerice:

Zahtjevi za kontakt
U slučaju da nam u sklopu podnošenja zahtjeva za kontakt dostavite Vaše osobne podatke, obrađivat ćemo samo podatke koje nam Vi dostavite - poput imena, adrese, adrese e-pošte i telefonskog broja. Te podatke obrađujemo samo uz vašu izričitu suglasnost u svrhu ostvarivanja kontakta s Vama. Vaši podaci potrebni su nam kako bismo mogli obraditi, koordinirati i proslijediti vaš zahtjev za kontakt odgovarajućem odjelu našeg društva odnosno kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaše upite. Osim toga, obrađujemo osobne podatke u svrhe privlačenja zainteresiranih osoba (potencijalnih kupaca) na naše internetske stranice (eng. 'lead generation') te davanje informacija i savjeta o našim sustavima i proizvodima, kao i za odgovaranje na vaša pitanja o njima. Vaše osobne podatke koje prikupimo na temelju Vašeg zahtjeva za kontakt upućen nama odnosno na temelju Vašeg upita nama ni na koji način nećemo prosljeđivati niti otkrivati trećim stranama. Svoju suglasnost za prikupljanje osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku pisanim putem na adresu [email protected]. U slučaju povlačenja suglasnosti, Vaše podatke više nećemo obrađivati. 

Pretplaćivanje i otkazivanje pretplate na Knauf Insulation newsletter
Možete se prijaviti za naš newsletter na našoj internetskoj stranici. U tom slučaju ćemo obrađivati samo one osobne podatke koje nam Vi date te uz vašu izričitu suglasnost. Knauf Insulation newsletter obavještava Vas o novim proizvodima u sferi izolacijskih materijala. Također sadrži informacije o budućim događajima, trenutnim ponudama i novim materijalima za preuzimanje. Knauf Insulation u svrhu pretplate na newsletter koristi metodu poznatu kao dvostruki opt-in (dvostruko prijavljivanje na listu): nakon registracije potencijalni pretplatnik zaprima elektronsku poruku putem njegove e-mail adrese, koja sadrži zahtjev za potvrdom davanja suglasnosti. Vaše osobne podatke koje od Vas prikupimo u ovu svrhu ni na koji način nećemo prosljeđivati niti otkrivati trećim stranama. Newsletter ćete primati samo ako ste dali svoju suglasnost. Svoju suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku pisanim putem odnosno slanjem dopisa Knauf Insulationu na adresu navedenu ispod ili putem poveznice za otkazivanje pretplate koja se nalazi na dnu svakog newslettera.

Korištenje kolačića
Koristimo rješenja i tehnologije društva econda GmbH (www.econda.de) kako bismo bilježili i pohranjivali podatke u anonimiziranom obliku iz kojeg se kreiraju profili korištenja internetskih stranica pod pseudonimima za svrhe prilagođavanja i optimiziranja naše internetske stranice. Kolačići koji omogućavaju prepoznavanje internetskog preglednika mogu se koristiti za tu svrhu. No, profili korištenja internetskih stranica ni na koji način se ne spajaju s podacima koji se tiču nositelja pseudonima, osim u slučaju kad posjetitelj internetske stranice izričito pristane na to. Posebice IP-adrese postaju neprepoznatljive odmah po njihovu primitku, pa se profili korištenja internetskih stranica ne mogu povezati s IP-adresama. Obrada se provodi na temelju našeg legitimnog interesa. Posjetitelji ove internetske stranice u bilo kojem trenutku mogu prigovoriti ovakvoj obradi podataka. U slučaju da prigovorite ovakvoj obradi podataka, Vaše podatke više nećemo obrađivati.

Korištenje funkcija za dijeljenje u kontekstu društvenih mreža

Facebook
Ova internetska stranica koristi funkciju za dijeljenje na društvenim medijima (dodatni moduli, eng. 'plug-in') društvene mreže Facebook.com, kojom upravlja Facebook Inc., Palo Alto, SAD („Facebook“). Dodatni moduli naznačeni su Facebookovim logom.
U trenutku kada posjećujete našu internetsku stranicu dodatni moduli su deaktivirani i neće se aktivirati sve dok ne odaberete dugme namijenjeno za tu svrhu. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s Facebookom i izražavate svoju suglasnost za prijenos podataka Facebooku. Ako ste prijavljeni na Facebook, Facebook može povezati Vaš posjet s Vašim profilom na Facebooku. Odabirom dugmeta namijenjenog za tu svrhu, odgovarajući podaci prenijet će se direktno s Vašeg internetskog preglednika na Facebook i ondje će biti obrađeni.
Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovog daljnjeg obrađivanja i korištenja od strane Facebooka, te o svojim pravima i opcijama postavki za zaštitu Vaše privatnosti možete pronaći na Facebook politici privatnosti.
 
YouTube
Ova internetska stranica koristi video-platformu YouTube, kojom upravlja YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 u SAD-u. YouTube je platforma koja omogućava reprodukciju audio i video datoteka.
Kad posjetite bilo koju stranicu od naših internetskih stranica, YouTube player koji je integriran na stranici povezuje se na YouTube kako bi osigurao tehnički prijenos video ili audio datoteke. Kada se spojite na YouTube, podaci se prenose YouTubeu.
Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovog daljnjeg obrađivanja i korištenja  od strane YouTubea te o svojim pravima i opcijama postavki za zaštitu Vaše privatnosti možete pronaći na Google politici privatnosti.

Twitter
Ova internetska stranica koristi dodatne module društvene mreže Twitter, kojom upravlja Twitter Inc. 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD („Twitter“). Dodatni moduli mogu se prepoznati prema logu Twittera ili sufiksu „Twitter“.
U trenutku kada posjećujete ovu internetsku stranicu dodatni moduli su deaktivirani neće se aktivirati sve dok ne odaberete dugme namijenjeno za tu svrhu. Takvom aktivacijom uspostavljate vezu s Twitterom i izražavate svoju suglasnost za prijenos podataka Twitteru. Ako ste prijavljeni na Twitter, Twitter može povezati     Vaš posjet s Vašim profilom na Twitteru. Odabirom dugmeta namijenjenog za tu svrhu odgovarajući podaci prenijet će se direktno s Vašeg internetskog preglednika na Twitter i ondje će biti pohranjeni.
Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovog daljnjeg obrađivanja i korištenja od strane Twittera te o svojim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti možete pronaći na Twitter politici privatnosti.

Karijera – obrada podataka u svrhe zapošljavanja

U slučaju da se želite zaposliti kod nas te nam u tu svrhu dostavite Vaš životopis, obrađivat ćemo samo Vaše osobne podatke koje dostavite u životopisu te samo temeljem vaše izričite suglasnosti. Takvi podaci obrađivati će se isključivo u svrhu zapošljavanja. 

Radi obrade podataka u svrhu zapošljavanja Vaši podaci mogu biti proslijeđeni izvan Republike Hrvatske. U slučaju prijenosa podataka u treće zemlje (zemlje koje nisu članice EU) takav prijenos se provodi u skladu sa Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka. 

Vaše osobne podatke prikupljene radi Vašeg zapošljavanja obrađivat ćemo dok ne povučete suglasnost.
Svoju suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku pisanim putem na adresu [email protected] te se od trenutka povlačenja privole Vaši podaci više neće obrađivati. 

Marketing 
Vaši osobni podaci koji se nalaze u našoj marketinškoj bazi će se obrađivati isključivo u svrhe marketinga, koje uključuju između ostalog sljedeće:
• direktni marketing, uključujući slanje popratne elektronske pošte,
• istraživanja tržišta, ankete;
• organizacija događaja (samo ukoliko ste registrirani za naše događaje),
• organizacija on-line seminara (samo ukoliko ste registrirani za naše seminare),
• preuzimanje aplikacija ili informacija s web stranice. 

Obrada podataka u svrhu marketinga provodi se na temelju našeg legitimnog interesa odnosno na temelju Vaše suglasnosti. U slučaju da se obrada podataka temelju na našem legitimnom interesu, u svakom trenutku možete prigovoriti takvoj obradi podataka pisanim putem na adresu [email protected]. U slučaju kada Vaše osobne podatke u svrhu marketinga obrađujemo na temelju suglasnosti, svoju suglasnost možete povući u bilo kojem trenutku pisanim putem na adresu [email protected]. U slučaju povlačenja suglasnosti, Vaše podatke više nećemo obrađivati. 

VAŠA PRAVA
Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka te ostalim propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka, a radi zaštite Vaših osobnih podataka imate pravno na:
INFORMIRANOST - to jest imate pravo u svakom trenutku dobiti informacije o Vašim osobnim podacima koje obrađujemo. Svoje pravo na informiranost možete ostvariti na način da nam podnesete pisani zahtjev na ispod naznačenu adresu, putem e-pošte na sljedeću adresu: [email protected]. U roku od mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva obavijestit ćemo Vas pisanim putem o tome obrađujemo li Vaše podatke te koje Vaše podatke obrađujemo. 
ISPRAVAK– u svakom trenutku imate pravo zatražiti ispravak bilo kojeg osobnog podatka koje smo prikupili o Vama, a koji su možda nepotpuni, netočni ili zastarjeli. Svoje pravo na ispravak podataka možete ostvariti na način da nam podnesete pisani zahtjev na ispod naznačenu adresu, putem e-pošte na sljedeću adresu : [email protected]
BRISANJE – u svakom trenutku imate pravo tražiti brisanje podataka kad je svrha obrade ispunjena, kada povučete privolu kao jedinu osnovu obrade, kad Vaš interes zaštite privatnosti preteže nad našim legitimnim interesom za obradu, kad prigovorite obradi za svrhu izravnog marketinga, kad je to potrebno radi poštivanja zakonskih obveza kojima podliježe Knauf Insulation te u slučaju eventualne nezakonite obrade. Pravo na brisanje nije apsolutno pravo i ne primjenjuje se primjerice u slučajevima kad je obrada nužna radi poštivanja zakonskih obveza kojima podliježe Knauf Insulation, radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva i slično. Svoje pravo na brisanje možete ostvariti na način da nam podnesete pisani zahtjev na ispod naznačenu adresu, putem e-pošte na sljedeću adresu: [email protected].
OGRANIČAVANJE OBRADE- u svakom trenutku imate pravo zatražiti ograničenje obrade Vaših podataka, primjerice kada osporavate točnost tih podataka, za vrijeme dok ne utvrdimo točnost istih. Svoje pravo na ograničavanje obrade možete ostvariti na način da nam podnesete pisani zahtjev na ispod naznačenu adresu ili  putem e-pošte na sljedeću adresu: [email protected].
PRIJENOS - u svakom trenutku imate pravo prenijeti Vaše osobne podatke drugom voditelju obrade ako se obrada temelji na privoli ili na izvršenju ugovora u kojem ste stranka, odnosno ako se obrada provodi automatizirano i ako je tehnički izvedivo. Svoje pravo na prijenos podataka možete ostvariti na način da nam podnesete pisani zahtjev na ispod naznačenu adresu ili na putem e-pošte na sljedeću adresu: [email protected].

PRAVO NA PRIGOVOR OBRADI – u slučaju kada se obrada temelji na legitimnom interesu Knauf Insulationa ili u slučaju obrade radi izravnog marketinga imate pravo uložiti prigovor na takvu obradu. Pisani prigovor možete podnijeti na ispod naznačenu adresu ili na putem e-pošte na sljedeću adresu: [email protected].

POVLAČENJE PRIVOLE - u slučaju da se Vaši podaci obrađuju na temelju privole u svakom trenutku imate pravo povući privolu. Od trenutka povlačenja Vaše privole predmetni podaci se više neće obrađivati. Napominjemo kako povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade podataka prije povlačenja privole. Svoju privolu možete povući u bilo kojem trenutku na način da nam podnesete pisani zahtjev na ispod naznačenu adresu, putem e-pošte na sljedeću adresu: [email protected]

PODNOŠENJE PRITUŽBE NADZORNOM TIJELU - ukoliko smatrate da su povrijeđena Vaša prava u vezi sa zaštitom osobnih podataka imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom nacionalnom tijelu odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).
U slučaju bilo kakvih pitanja vezana uz ostvarivanje Vaših prava slobodno nas kontaktirajte na sljedeću adresu: [email protected].
Ako smatrate da smo prekršili primjenjive zakone o zaštiti podataka, možete nas kontaktirati na sljedeću adresu e-pošte: [email protected].
U interesu zaštite Vaše privatnosti i sigurnosti, provjeravamo Vaš identitet prije nego što Vam pošaljemo podatke poštom ili prije nego što poduzmemo odgovarajuće radnje ispravljanja ili brisanja podataka.

RAZDOBLJE U KOJEM ĆE PODACI BITI POHRANJENI
Vaše osobne podatke ćemo čuvati samo onoliko koliko je potrebno kako bi se izvršila ugovorna ili zakonska obveza ili legitimni interes, osim u slučaju obrade osobnih podataka na temelju privole, kada u trenutku povlačenja Vaše privole prestaje obrada.
Ako Vaši osobni podaci više neće biti potrebni za ispunjenje gore navedene svrhe, bit će uništeni, osim kada je daljnje čuvanje propisano zakonom.

SIGURNOST
Koristimo niz tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera da zaštitimo Vaše osobne podatke od slučajne ili namjerne manipulacije, gubitka, uništenja ili pristupa od strane neovlaštenih osoba.

Podaci za kontakt
Odgovornost za obradu osobnih podataka prikupljenih kroz ovu internetsku stranicu pripada društvu Knauf Insulation d.o.o., Novi Marof, Varaždinska 140.
U slučaju da imate bilo kakva pitanja ili ako Vam budu trebale dodatne informacije o zaštiti osobnih podataka, slobodno nas kontaktirajte na gore navedenu adresu s naznakom 'KONTAKT OSOBA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA' ili putem elektroničke pošte na adresu [email protected]