Priče naših zaposlenika

Priče naših zaposlenika - Knauf Insulation

LJUDI NA PRVOM MJESTU

Iza uspješne priče Knauf Insulationa stoje ljudi. Naši zaposlenici koji svakodnevno doprinose uspjehu naše tvrtke. U nadolazećem razdoblju zato ćemo predstavljati naše kolegice i kolege, zaslužne za svaki naš proizvod ili projekt.

FILIP MIHOCI

Upoznajte kolegu Filipa Mihocija koji je dio našeg tima gotovo sedam godina. Filip je izuzetno zadovoljan svojom karijerom u Knauf Insulationu, kolegama s kojima radi i svim benefitima koje naša kompanija ima za sve zaposlenike. „Imamo stvarno puno benefita, no trenutno bih istaknuo sufinancirane dnevne obroke i pristup raznim edukacijama“, kaže Filip. Što nam je sve rekao, pročitajte u nastavku.

Sjećate li se svojeg prvog dana u Knauf Insulationu? Kako je on izgledao?
U siječnju će biti točno sedam godina od mog prvog dana u Knauf Insulationu. Došao sam tjedan dana prije svog rođendana na poziciju kontrolora tvorničkih pokazatelja u vrijeme kada je bilo najdinamičnije - pred „zatvaranje“ protekle godine. Kolege su tada bile izuzetno zauzete dnevnim zadacima i rokovima, no ipak su se potrudili maksimalno me uputiti u posao i pružiti mi potrebne smjernice. Uz sav njihov napor i potporu, posao je bio vrlo dinamičan s čestim promjenama pa mi je trebalo otprilike godinu dana da potpuno svladam svaki aspekt posla.

Knauf Insulation poznat je kao kompanija s puno benefita, koji je za vas najvažniji ili više njih?
Tako je, imamo stvarno puno benefita, no trenutno bih istaknuo sufinancirane dnevne obroke i pristup raznim edukacijama. Upravo sada sudjelujem u Kontroling akademiji, gdje svake godine završavam po jedan stupanj i tako nadograđujem svoje znanje. Stjecanje novih vještina i znanja putem edukacije ne samo da jača moje profesionalno samopouzdanje, već i doprinosi općem uspjehu tima i kompanije.

Koje su dvije stvari koje vas je naučio rad u Knauf Insulationu?
Uz redovne zadatke, često dobivam zadatke od drugih odjela i centrale tako da sam morao naučiti kako što bolje organizirati i prioritizirati zadatke. To nisu vještine koje sam mogao odmah naučiti nego je potrebno određeno vrijeme unutar kojeg naučiš kome je što bitno i kako najbolje odrediti prioritete. Smatram da su te dvije vještine izuzetno bitne kako bismo u poslu bili što efikasniji i kako bismo održavali što bolju ravnotežu između privatnog i poslovnog života.

Imate li neku uspomenu s posla koja vam je posebno ostala u sjećanju?
Bilo je puno toga, ali najviše mi je u sjećanju ostao poklon za moje vjenčanje. Tada sam tek stigao u Knauf Insulation pa me takva dobrodošlica i podrška od kolega ugodno iznenadila.

Možete li nam reći malo više o vašem odjelu – kakva vam je radna atmosfera, kako surađujete s kolegama unutar odjela?
Moram naglasiti kako od prvog dana imam odličnu komunikaciju i suradnju s kolegama iz odjela. S obzirom na sve obaveze i dinamičnu atmosferu, odlično funkcioniramo i pomažemo jedni drugima kad god je to potrebno. Ponekad, ovisno o količini zadataka, potpuno smo zaokupljeni poslom i ne razgovaramo čak ni dva sata, dok u drugim situacijama uspijemo pronaći vremena za opušteni razgovor. Prije pandemije, bili smo poznati po slatkom stolu na kojem smo imali razne čokoladice, što je bila prilika za malo opuštanja i razgovora kad god bi netko svratio u naš odjel.

Imamo stvarno puno benefita, no trenutno bih istaknuo sufinancirane dnevne obroke i pristup raznim edukacijama. Upravo sada sudjelujem u Kontroling akademiji, gdje svake godine završavam po jedan stupanj i tako nadograđujem svoje znanje.
Filip Mihoci

Surađujete li s drugim odjelima i možete li nam ju malo opisati?
Moj odjel je usko povezan s drugim sektorima, stoga smo uvijek u kontaktu sa svima, posebno tijekom razdoblja budžetiranja, obično u lipnju, srpnju i kolovozu. Tada održavamo sastanke s ostalim odjelima kako bismo dobili sve potrebne inpute za sastavljanje kvalitetnog budžeta za iduću godinu. Svaka interakcija s kolegama iz drugih odjela donosi nove informacije koje mogu koristiti u svom radu. Naša izuzetna suradnja pokazala se posebno važnom tijekom cyber napada, kada smo zajedničkim snagama u vrlo kratkom roku pronašli rješenje, osiguravajući nesmetano funkcioniranje cijelog poslovnog procesa.

Postoji li neka vještina ili dio posla u kojem biste se voljeli dodatno usavršavati?
Vjerujem da uvijek postoji prilika za učenje i osobni razvoj te da uvijek ima prostora za napredak. Trenutačno sam zadovoljan s akademijom koju pohađam jer obuhvaća širok spektar vještina, uključujući tzv. „meke“ vještine. Također, kako većinu vremena provodim radeći u Excelu uvijek postoji mogućnost da naučim nešto novo, bilo iz Excela ili nekih novih programa kojima ćemo unaprijediti poslovanje.

Što biste savjetovali studentima ili novim kolegama i kolegicama koji su se nedavno pridružili Knauf Insulationu?
Preuzet ću savjet koji sam dobio od kolegice iz Slovačke - prva godina je najzahtjevnija, a nakon toga postaje lakše. I doista, to je istina. Rad s financijama podrazumijeva mjesečne rokove i procese poput zatvaranja financijske godine, revizije i budžetiranja. Potrebno je proći kroz cijelu godinu kako bi se zaokružio cijeli taj proces. Tek kada prođeš kroz to iskustvo, stječeš uvid u obim posla i lakše se pripremaš za ono što te očekuje iduće godine.

Koje su vaši interesi izvan posla? Kako provodite svoje slobodno vrijeme?
Ponosan sam otac dvoje djece (dvije i pol te pet godina) tako da najviše vremena provodim s njima. Često idemo na izlete, a kako su sada dovoljno stari napokon možemo ići i na neka malo udaljenija putovanja.

 

MIHAEL MEĐERAL

Upoznajte kolegu Mihaela Međerala koji je dio našeg tima od 2019. godine, prvo kao student, a od listopada prošle godine postao je zaposlenik Knauf Insulationa. Izuzetno dobar tim, profesionalizam i ljubaznost, kaže Mihael, najveće su prednosti Knauf Insulationa.

Sjećate li se prvog dana u Knauf Insulationu? Kako je on izgledao?
Počeo sam raditi u Knauf Insulationu još kao student u sedmom mjesecu 2019. godine. Tako sam radio svake godine po tri mjeseca preko ljetnih praznika, a od listopada prošle godine postao sam zaposlenikom Knauf Insulationa. Od tada pa sve do srpnja ove godine radio sam na proizvodnoj liniji, nakon čega sam prešao u elektro održavanje.

Tijekom dosadašnjeg rada u Knauf Insulationu, prošao sam gotovo kroz sve dijelove linije, od cijevaka, frezanja do glavne linije. Kroz cijeli taj proces mogu reći kako se nisam susreo s nikakvim velikim izazovima što puno govori o uređenju kompanije i našim voditeljima.

Knauf Insulation poznat je kao kompanija s puno benefita, koji je za vas najvažniji ili više njih?
S obzirom na to da redovito idem u teretanu, kao najveći benefit svakako bih istaknuo Multisport karticu. Osim toga, tu su redoviti sistematski pregledi, ali i team building na kojem se uvijek dobro provedemo i podružimo sa zaposlenicima drugih odjela.

Mihael Međeral - Knauf Insulation priče zaposlenika

Možete li nam reći malo više o vašem odjelu – kakva vam je radna atmosfera, kako surađujete s kolegama unutar odjela, imate li neke zajedničke rituale i sl.?
Otkako sam došao u elektro održavanje, naišao sam isključivo na profesionalizam i ljubaznost. Kolege su me odmah prihvatile i uputile u posao, a prva stvar koju sam primijetio je koliko mogu naučiti od njih.

Sada, nakon što sam već neko vrijeme ovdje, mogu reći da imamo izuzetno dobar tim. Svaki dan u 12 sati organiziramo kratku pauzu za kavu - to je postalo našim malim ritualom, a ponekad se izvan radnog vremena družimo.

Kao najveći benefit svakako bih istaknuo Multisport karticu. Osim toga, tu su redoviti sistematski pregledi, ali i team building na kojem se uvijek dobro provedemo i podružimo sa zaposlenicima drugih odjela.
Mihael Međeral

Surađujete li s drugim odjelima? Dijelite li međusobno iskustva i znanja s kolegama iz drugih odjela?
S obzirom na prirodu našeg posla, najčešće surađujemo s mehaničarima, koji povremeno pribjegavaju šalama na naš račun, no to su uglavnom interne dosjetke i zajednički humor. To samo dodatno potvrđuje kvalitetu naše suradnje. Vrlo lako se možemo osloniti jedni na druge, jer svatko zna što mora raditi u kojem trenutku.

Postoji li neka vještina ili dio posla u kojem biste se voljeli dodatno usavršavati?
Volio bih malo više saznati o samom programiranju i procesu linije. Trenutno sam još u procesu učenja, ali dugoročno, planiram produbiti svoje znanje o čitavom proizvodnom procesu, posebice programiranju linije.

Što biste savjetovali studentima ili novim kolegama i kolegicama koji su se nedavno pridružili Knauf Insulationu?
Mislim da je najbitnije biti otvorenog uma i biti spreman na rad. Za sve one koje zanima sama proizvodnja i održavanje, mislim da je ovaj posao mjesto na kojem će puno toga naučiti - od osnova rada, industrijskih procesa, novih metoda, pa sve do razumijevanja funkcioniranja velikih kompanija poput Knauf Insulationa.

 

SILVIJA POSAVEC

Silvija Posavec u Knauf Insulationu radi gotovo pet godina. Na pitanje o najvećim prednostima rada za našu kompaniju, Silvija posebno ističe ljubazne kolegice i kolege, odličnu atmosferu i brigu kompanije baš o svakom zaposleniku. "Zahvaljujući zajedničkom naporu i međusobnom razumijevanju, uspješno rješavamo svaki posao", ističe, međuostalim, Silvija.

Koliko dugo radite u Knauf Insulationu i sjećate li se svojeg prvog dana u Knauf Insulationu? Kako je on izgledao?
Zaposlena sam u Knauf Insulationu od 2019. godine, tako da će mi u četvrtom mjesecu na proljeće 2024. biti točno pet godina. Trenutno radim kao voditeljica korisničke podrške kupcima (Customer Service-a) jer mijenjam kolegicu koja je na porodiljnom dopustu, ali moja primarna pozicija je Voditelj Logistike te ću se na tu poziciju i vratiti nakon povratka kolegice na posao. Moj prvi dan ili prvi tjedan bio je pomalo stresan. Nakon odrađenog otkaznog roka na prijašnjem poslu, odmah sam drugi dan počela raditi u Knauf Insulationu što je mi je bila velika promjena. Došla sam u jedan veliki sustav, nikoga nisam poznavala niti sam imala širu sliku cijele firme.

Također, s mojom pozicijom odmah sam postala nadređena ljudima koji već duže rade u kompaniji i koje ne poznajem. Na sreću, kolege su me lijepo i ugodno dočekale i uvele u posao. Mislim da to jako lijepo prikazuje kulturu Knauf Insulationa koji veliki naglasak stavlja na dobre međuljudske odnose i međusobno poštovanje. Sve u svemu, bilo je to stresno razdoblje, ali ga pamtim samo po dobrome upravo zbog ljubaznih kolega i pozitivnog prvog kontakta s firmom.

Silvija Posavec - Knauf Insulation priče zaposlenika

Knauf Insulation poznat je kao kompanija s puno benefita, koji je za vas najvažniji?
Smatram da je važno istaknuti redovne sistematske preglede, jer je zdravlje najvažniji faktor u našem životu. Naša fizička i mentalna dobrobit direktno utječe na našu sposobnost obavljanja svakodnevnih zadataka. S poslovne perspektive, naša kompanija pruža priliku svakom od nas da raste kao osoba i unapređuje svoja znanja i vještine. Također, kontinuirano radimo na razvijanju pozitivne korporativne kulture. U našoj kompaniji nema mjesta niti tolerancije za diskriminaciju bilo koje vrste.

Ponosni smo i na naš strukturiran sustav priznanja i nagrada, koji podiže moral zaposlenika i potvrđuje njihovu važnost. Naša Orion nagrada služi kao način međusobne podrške i priznanja te sam sretna što sam imala priliku nominirati nekoliko kolega za tu nagradu.

Ponosni smo i na naš strukturiran sustav priznanja i nagrada, koji podiže moral zaposlenika i potvrđuje njihovu važnost
Silvija Posavec

Možete li izdvojiti dvije ključne stvari kojima vas je naučio rad u Knauf Insulationu tijekom proteklih pet godina?
Ovdje bih htjela naglasiti važnost učinkovitog upravljanja vremenom. Svaki dan može donijeti neočekivane promjene, stoga je iznimno važno organizirati prioritete. Upravljanjem vremenom možemo usmjeriti svoju pažnju prema najvažnijim zadacima, čime preveniramo da se stvari dovedu do kritične točke.

Kod nas, ritam je vrlo brz, što zahtijeva sposobnost brzog rješavanja iznenadnih situacija u vrlo kratkom vremenskom roku. Druga važna komponenta je korištenje različitih alata, od tablica do velikih programskih sustava, koji nam znatno olakšavaju proces donošenja odluka.

Kako surađujete s kolegama unutar odjela? Imate li neki trenutak koji smatrate uspjehom vašeg tima?
Odjel Customer Service-a sastoji se od 7 referenata i mene koja vodim odjel. Svaki od referenata zadužen je za određena tržišta, a robu isporučujemo globalno i lokalno, u više od 30 zemalja svijeta. U odjelu Logistike, nalaze se još dva disponenta zadužena za organizaciju transporta, koordinator opreme i desetak vozača viličara. Svi međusobno, kao dio Supply Chain Management-a ovisimo o suradnji, te se uvijek trudimo pružiti podršku i zajednički rješavati izazove koji se pojave.

Dva najznačajnija izazova, ali i uspješna iskustva, s kojima smo se suočili, bili su pandemija koronavirusa i kibernetički napad. Tijekom pandemije koronavirusa, kao dio lanca opskrbe, suočili smo se s brojnim restrikcijama u isporuci robe. Kako bismo zaštitili zdravlje svih u lancu, te nastavili ispunjavati potrebe i želje kupaca, morali smo se maksimalno prilagoditi tadašnjoj situaciji, i poštovati sve propisane mjere od strane države i naše grupacije.

Slična prilagodba poslovanja bila je potrebna i tijekom kibernetičkog napada koji je prouzročio pad našeg programa i kompletnog sustava za obradu narudžbi i praćenje isporuka. Iako je taj izazov trajao nekoliko tjedana, trebalo nam je još nekoliko mjeseci da sve vratimo u normalu. Zahvaljujući zajedničkom naporu i međusobnom razumijevanju, uspjeli smo prevladati oba izazova i nastaviti s uspješnim poslovanjem. Osim što smo rješavali konkretne probleme, tijekom tih iskustava smo i međusobno puno naučili jer smo svi preuzimali različite zadatke.

Surađujete li s drugim odjelima? Dijelite li međusobno iskustva i znanja s kolegama iz drugih odjela?
Kako smo dio lanca opskrbe te Knauf Insulation Grupe jako ovisimo o drugim odjelima, i to ne samo iz Hrvatske, nego i iz inozemstva. Kod nas je svakodnevica da surađujemo sa ostalim odjelima unutar tvornice (planiranje proizvodnje, financije, procesi i kvaliteta) te smo na vezi s kupcima, voditeljima prodaje, logistikom i ostalim članovima Customer Servicea iz cijele grupacije. Svi zajedno smo vrlo dobro „umreženi“, pomažemo si, dijelimo iskustva i ideje.

Kada završite svoj radni dan, kako provodite svoje slobodno vrijeme? Biste li možda preporučili svoj hobi kolegama i kolegicama?
Koliko god mogu, pokušavam se opustiti i odmoriti kroz svoje hobije. Još od osnovne škole bavim se sportom. Tada sam aktivno trenirala atletiku, a sada više rekreativno. Sport mi je svojevrsni „ispušni ventil“, ali trenutno zbog obiteljskih obaveza, malo je pao u drugi plan. Unatoč tome, nastojim njegovati aktivan životni stil pa zato kad god se ukaže prilika pokušavam sport uključiti u obiteljske aktivnosti. Tako kao obitelj idemo na planinarenje, skijanje i izlete u prirodu.

 

TOMISLAV SVRTA

Tomislav Svrta u Knauf Insulationu radi 10 godina. Ugodna radna atmosfera, sjajni odnosi s kolegama i kontinuirano napredovanje, kaže, najveće su prednosti Knauf Insulationa. „Sve to doprinosi boljem radnom okruženju i osobnom razvoju, što smatram iznimno važnim“, kaže Tomislav.

Dragi Tomislave, koliko dugo radiš u Knauf Insulationu?
U Knauf Insulationu radim već 10 godina. Tijekom tog razdoblja prošao sam gotovo sve pozicije na proizvodnoj liniji tako da sam dobro upoznat sa svakim dijelom procesa proizvodnje.

U ovih 10 godina, što bi istaknuo kao najveći izazov u svojem radu?
Najveći izazov imao sam na samom početku, kada sam prvi put došao u Knauf Insulation. Po prvi put sam se susreo s određenim procesima tako da sam morao iznova učiti, prilagoditi se radnom okruženju i radu u noćnoj smjeni.

Kada pogledaš unatrag, jesi li zadovoljan razvojem svoje karijere u Knauf Insulationu?
Jesam i to posebno kada je u pitanju napredovanje. Knauf Insulation omogućio mi je da se razvijam i napredujem od prvog dana pa sve do danas.

Knauf Insulation omogućio mi je da se razvijam i napredujem od prvog dana pa sve do danas
Tomislav Svrta

Jesu li nadmašena očekivanja koja si možda imao kad si prvi put došao u tvrtku?
Rekao bih da jesu. Kad pogledam sve ove godine, shvaćam da smo u Knaufu stvarno kao jedna velika obitelj. Nismo samo kolege na poslu, već i prijatelji izvan njega. Često se družimo izvan radnog vremena, što nisam očekivao kad sam prvi put došao u tvrtku. Također, tvrtka nudi različite nagrade i prilike za napredovanje, što je dodatno nadmašilo moja početna očekivanja.

Što bi istaknuo kao najveću prednost Knauf Insulationa?
Kao najveću prednost Knauf Insulationa istaknuo bih napredovanje u karijeri, ugodnu radnu atmosferu i iznimno dobar odnos prema kolegama. Svi zajedno radimo kao tim kako bismo postigli ciljeve tvrtke i podržali jedni druge.

Osim nagrada i napredovanja koje si već spomenuo, koje bi još benefite istaknuo?
Svakako bih izdvojio sigurnost na radu kao meni najvažniji benefit koje tvrtka nudi. Uz to još bih istaknuo teambuilding aktivnosti koje jačaju ekipni duh, redovite sistematske preglede te prilike za napredovanje i dodatne edukacije. Sve ove prednosti doprinose boljem radnom okruženju i osobnom razvoju, što smatram iznimno važnim.

 

NINO PURGAR

Nino Purgar je u Knauf Insulation došao prije 20 godina. Trenutno radi u Proizvodnji, na mjestu upravljača linije. Kao najveću snagu naše kompanije ističe niz benefita koje kompanija osigurava za zaposlenike te zajedništvo: "Kada je dobra ekipa onda je sve lako", jasno će Nino.

Nino Purgar

Dragi Nino, možeš li podijeliti s nama koliko već dugo radiš u Knauf Insulationu? Kako izgleda jedan tvoj prosječan radni dan?
U Knauf Insulation došao sam prije 20 godina, a imam 17 godina radnog staža. Trenutno radim u Proizvodnji, na mjestu upravljača linije. Moj prosječan radni dan obuhvaća praćenje parametara proizvoda. Radim s jednim kolegom, što znači da nismo sami u tom procesu i da surađujemo kako bismo osigurali učinkovitost i kvalitetu naše proizvodnje.

Jesi li se do sada, u ovih 20 godina, susreo s nekim izazovima u radu?
Iskreno, nema nekih pretjeranih izazova. Ako i dođe do ozbiljnijih situacija, svi će vrlo rado pomoći - od poslovođe do održavanja.

U Knauf Insulationu radiš već 20 godina. Kada pogledaš unatrag, jesi zadovoljan razvojem svoje karijere i postoji li neki događaj koji bi posebno naglasio i izdvojio?
Kada pogledam unatrag na 20 godina provedenih u Knauf Insulationu, mogu reći da sam zadovoljan razvojem svoje karijere. Posebno bih istaknuo događaj iz 2010. godine kada sam napredovao iz pozicije radnika proizvodnje u upravljača linije. To je bio ključan trenutak u mojoj karijeri.

Nino Purgar na radnome mjestu u Knauf Insulation Hrvatska

Kada je dobra ekipa onda je sve lako
Nino Purgar

Što bi izdvojio kao najveću snagu Knauf Insulationa?
Svakako bih izdvojio ekipu s kojom radim. Kada je dobra ekipa onda je sve lako! Naša najveća snaga je to što smo u poslu zajedno, svi pomažemo jedni drugima. Predani smo poslu, poduzetni i sve rješavamo dogovorom, a posebno se radujemo jednodnevnim izletima s osobama iz smjene i završnicama na kraju godine.

Knauf Insulation zaposlenicima nudi i veliki broj benefita poput MultiSport kartice, redovitog godišnjeg sistematskog pregleda, bonusa i drugih. Što je tebi najvažnije?
Smatram da su benefiti koje Knauf Insulation nudi svojim zaposlenicima izuzetno važni i korisni tako da mi je teško istaknuti samo jedan kao najvažniji. Međutim, ako bih baš morao izdvojiti jedan, to bi bila MultiSport kartica jer ju redovito koristim kada idem u teretanu.

 

ANĐELKO BENKOVIĆ

Ovom prilikom upoznajte našeg kolegu Anđelka Benkovića koji radi u Odjelu otpreme, u smjeni s 16 kolega. Anđelko posebno ističe sjajnu atmosferu na radnom mjestu i nadređene koji, kako kaže, cijene kontinuirani razvoj svakog zaposlenika.

Anđelko, koliko dugo radiš u Knauf Insulationu i možeš li nam opisati jedan svoj prosječan radni dan?
Radim punih 8 godina u Odjelu otpreme u kojem nas je, zajedno s jednim dijelom skladišta, 16 djelatnika. Što se tiče mojeg prosječnog radnog dana, on normalno počinje u 6, a traje do 14 sati. Kao što mi je u ugovoru navedeno, posljednjih pet godina radim na poziciji radnik u otpremi. No, posljednjih godinu dana mijenjam koordinatora otpreme jer je na bolovanju tako da trenutno imam malo više obaveza nego inače. Trenutno moj opseg posla podrazumijeva koordinaciju kompletnog utovara i istovara koji dolazi u našu firmu te upravljanje timom, odnosno organizaciju posla.

Kao što si rekao, od prošle godine imaš nove odgovornosti i obaveze. Što bi istaknuo kao najveći izazov u poslu?
Kao najveći izazov istaknuo bih donošenje odluka kada je u pitanju neki problem gdje je potrebno relativno brzo reagirati.

Kada pogledaš unatrag osam godina, jesi li zadovoljan razvojem svoje karijere u Knauf Insulationu?
Jesam! Mogu reći da sam zadovoljan jer niti jedan dan nije monoton. Naravno, postoji neka rutina, ali uvijek se dogodi nešto novo što dan učini zanimljivim. Također, poslodavac, odnosno moji nadređeni cijene kontinuirani razvoj djelatnika. Prošle sam godine tako bio jedan od četiri radnika godine zbog čega sam bio nagrađen priznanjem i financijskom nagradom.

Kada sam došao u Knauf Insulation, rečeno mi je da dolazim kao zamjena na mjesec ili dva zbog odsutnosti radnika na bolovanju, a evo na kraju sam ostao osam godina. U suštini nije to puno godina, ali svejedno prije osam godina nisam očekivao da ću toliko dugo ostati.

Jesu li nadmašena očekivanja koja si možda imao kad si prvi put došao u kompaniju?
Kada sam prvi put došao u kompaniju, imao sam određena očekivanja i ambicije. Naša kompanija pruža brojne mogućnosti za rast i razvoj, što je sjajno, jer moje ambicije uvijek idu korak dalje. Vjerujem da je to sasvim normalno jer je ljudska priroda da uvijek teži ostvarivanju viših ciljeva. Stoga, iako sam zadovoljan svojim napretkom i postignućima u kompaniji, uvijek postoji želja za izazovima i još većim uspjehom.

Knauf Insulation radi na vrijednostima, podupiru se ideje djelatnika, očekuje se od njih da sami budu vlasnici svojih procesa kako bi što više bili upoznati i uključeni u radne procese
Anđelko Benković

Što bi istaknuo kao najveću prednost Knauf Insulationa?
Osim plaće koja je većini najveća motivacija za posao, istaknuo bih još priznanja, uviđanja od nadređenih, trud, predanost poslu te odlične rezultate našeg truda i rada. Primjerice, jednom smo imali audit koji je provodila naša grupacija, a okupljao je posjetitelje iz inozemstva. Nadređeni je prepoznao moje znanje engleskog jezika pa smo idući put zajedno išli u Slovačku u našu drugu firmu.

Također, kao ambasador Knauf Insulationa radim na nekim projektima kojima želimo povećati zadovoljstvo naših radnika. I to ne da ih opteretimo dodatnim poslom, nego da ih rasteretimo i obogatimo njihov privatni život. Mislim da je to cilj kojem teži Knauf Insulation. Recimo, u trima firmama u kojima sam radio prije Knauf Insulationa nije bilo takvog odnosa prema ljudima. Knauf Insulation radi na vrijednostima, podupiru se ideje djelatnika, očekuje se od njih da sami budu vlasnici svojih procesa kako bi što više bili upoznati i uključeni u radne procese. Toga u manjim firmama nema, tamo je kako gazda kaže i nema druge.

Knauf Insulation zaposlenicima nudi i veliki broj benefita. Što je tebi najvažnije?
Možda sam već i spomenuo, ali najvažnija mi je sigurnost na radnom mjestu. To je definitivno broj jedan. Odradiš posao na siguran način i dođeš doma svojoj obitelji. Naravno, bitni su i ostali programi koji se nude. Primjerice, zašto ne bismo otišli na sistematski pregled kako bismo provjerili svoje zdravstveno stanje. Većinom nitko ne ide doktoru na vlastitu ruku, nego tek kada nešto zaškripi.

 

IVICA PINTAČ

Ivica Pintač - Knauf Insulation

Ovom prilikom upoznajte našeg kolegu Ivicu Pintača koji radi u proizvodnji, u smjeni s oko 20 kolega koje predstavlja kao prijatelje i to smatra najvećom snagom kompanije.

Dragi Ivica, koliko dugo radiš u Knauf Insulationu i možeš li nam opisati jedan tvoj prosječan radni dan?
Zaposlenik Knauf Insulationa sam 42 godine. Moj radni dan počinje komunikacijom s kolegama koji su radili noćnu smjenu. U razgovoru s njima provjeravamo kako im je prošla smjena, je li bilo nekih izazova i što se sve napravilo. Nakon toga, imamo rutinsku kontrolu procesa, pripreme veziva i hlađenja te dalje poslove, poput zaprimljanja cisterni s raznoraznim medijima za vezivo.

Ivica Pintač - 40 godina u Knauf Insulation Hrvatska

Sustav napredovanja je jako važan, plaće su jako dobre i svakodnevna težnja cijele kompanije prema boljem
Ivica Pintač

U Knauf Insulationu radiš 42 godine. Kada pogledaš unatrag, jesi zadovoljan razvojem svoje karijere?
Jako sam zadovoljan, uostalom da nisam zadovoljan ne bi bio tolike godine tu. Zadovoljan sam i samim poslom i angažmanom svih mojih kolega te timskim radom. Upravo bi timski rad posebno istaknuo, jer je to jedna od najvećih snaga naše kompanije. Ono što bih, također, istaknuo je činjenica da smo svi manje, više prijatelji, ali svi imamo sjajan odnos i međusobno poštovanje. To je ključno, ja bih rekao, jer u takvom okruženju ni jedan posao ili izazov nije teško obaviti ili savladati.

Što bi istaknuo kao najveću prednost Knauf Insulationa?
Više je stvari koje su velika prednost Knauf Insulationa. Sustav napredovanja je jako važan, plaće su jako dobre i svakodnevna težnja cijele kompanije prema boljem. Težnja prema povećanju proizvodnje, težnja prema usavršavanju proizvodnje je ono što nas sve svaki dan pokreće da i mi sami budemo bolji.

Knauf Insulation zaposlenicima nudi i veliki broj benefita. Što je tebi najvažnije?
Da, benefiti su jako bitni jer oni izravno također utječju na zadovoljstvo. Kao, primjerice, osigurani pregledi jednom godišnje. To svima znači jako puno, zbog zdravlja i općenito sigurnosti.

Tri mjeseca su ti preostala do zaslužene mirovine. Imaš li već plan što ćeš raditi?
Imam voćnjak doma kojim ću se, kada odem u mirovinu, više baviti. Iz hobija, ali i da mi ne bude previše dosadno. Pitali su me kako ću kada prestanem raditi pa sam se malo raspitao među onima koji su otišli prije mene. Kažu mi da treba jedno vrijeme prilagodbe, ali da se na sve, pa tako i na to, čovjek brzo nauči i privikne. Uglavnom, neće mi biti dosadno.

Ivica Pintač