Nova kampanja izgrađena na uspjehu Knauf Insulationa kao sigurne tvrtke

Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu

By Knauf Insulation
28.04.2021

Knauf Insulation EMEA obilježio je 9. travnja 77 dana bez ijedne zabilježene nezgode na radu - značajno postignuće za regiju koja mjesečno bilježi 680.000 radnih sati na svim našim radnim mjestima.

Naša je tvrtka ostvarila smanjenje ukupne zabilježene stope incidenta (TRIR) za 23% u 2020. godini i smanjenje broja nezgoda s izgubljenim vremenom (LTA). Prošle je godine 10 proizvodnih pogona ostvarilo više od 12 mjeseci bez LTA.

Naši timovi za zaštitu na radu rade na tome da se ovi uspjesi nastave i u budućnosti, a naš TRIR smanjio se za 45% u posljednjih 12 mjeseci. Osim toga, kako bi sigurnost svugdje bila na prvom mjestu, u istom je razdoblju poduzeto gotovo 23.000 sigurnosnih radnji na našim proizvodnim mjestima kroz uočavanje opasnosti i sigurnosne dijaloge.

Govoreći danas u povodu obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti i zdravlja na radu, Jean-Claude Carlin, Knauf Insulation CEO je rekao: "Ponosni smo na ono što smo postigli, ali u Knauf Insulationu je sigurnost trajno na prvom mjestu uz kontinuirana poboljšanja ponašanja na radnom mjestu."

"Imamo uspostavljene sigurne procese i dobre postupke i vrijeme je da se usredotočimo na poboljšanje ponašanja koje je odgovorno za do 90% nesreća. Zbog toga smo pokrenuli kampanju ‘Take Care Everywhere’ kako bismo podigli svijest o ključnoj ulozi koju svi imamo kako bi zaštitili sebe i druge."

 

Uz pomoć internih prezentacija, plakata, radionica i popularnog videa, kampanja ‘Take Care Everywhere’ naglašava važnost poštivanja sigurnosnih načela, a to su:

  • Očekujte neočekivano - Upravljanje rizikom čini nas sigurnima
  • Istražite sve incidente - podijelite naučene lekcije
  • Brzo uklonite rizik - nemojte ga zanemariti
  • Prihvatite da se događaju pogreške - učinite rad sigurnim
  • Govorite, slušajte - radimo zajedno na sigurnosti
  • Budite sigurni izvan posla – mislimo o sigurnosti svugdje
  • Dajte transparentne povratne informacije - bitna je potpuna iskrenost
  • Sigurnost je na prvom mjestu uvijek - to je svakodnevni prioritet!