PREDSTAVLJAMO

Nova strategija održivosti 'For A Better World'

Napisao Knauf Insulation 12.10.2020

Novi Marof, 12. listopad 2020.

Knauf Insulation predstavlja novu strategiju održivosti 'For A Better World'

Nova strategija definirana je konkretnim ciljevima za 2025. godinu. Radujemo se što će i naša tvrtka u Novom Marofu imati jednu od ključnih uloga u ovoj novoj viziji, ali i pružanju pomoći našim kupcima u postizanju njihovih održivih ambicija.

Ponosno najavljujemo pokretanje naše nove strategije održivosti u Knauf Insulationu – 'For A Better World' – https://www.knaufinsulation.com/for-a-better-world

Sama strategija uključuje naše ambicije za budućnost i usredotočena je na četiri ključna cilja: staviti ljude na prvo mjesto, postići nula-emisije ugljika, djelovati po principu kružne ekonomije i projektirati i graditi bolje i održive zgrade.

Direktor S. Mršić ovako komentira novu strategiju održivosti: 'U našoj tvornici u Novom Marofu s veseljem iščekujemo nove uspjehe i napredovanje u predstavljenoj strategiji. Tijekom godina postigli smo mnogo: reducirali otpad, reducirali ozljede s izgubljenim vremenom, reducirali emisije, smanjili potrošnju energije i prije svega, stavili ljude na prvo mjesto, a težimo postići još više i biti još bolji. Također, želimo sudjelovati u promjenama građevinske industrije, gdje regulative postaju sve zahtjevnije kada je u pitanju odgovornost prema okolišu.'

Održivost definira sve što radimo. Naši proizvodi štede energiju, smanjuju emisije plinova, a zgrade u koje se ugrađuju čine boljima, ugodnijima i zdravijima za boravak. Imamo i iskustvo i stručnost kako bismo osigurali da svi naši kupci ostvare ambicije vezane uz održivi razvoj.

Naša nova strategija 'For A Better World' temelji se na uspjesima održivosti kroz proteklo desetljeće. Kao grupacija od 2010. do 2019. godine smo smanjili potrošnju energije i emisije za 23%, stopu nezgoda s izgubljenim vremenom za 56%, a otpad za 67%.

Naš CEO Grupe, Jean-Claude Carlin, rekao je: 'Dugoročno, obećali smo postići svaki održivi i zadani cilj. Kratkoročno, postavili smo ciljeve do 2025. godine te na njihovu ostvarenju moramo početi raditi već danas. Važno je shvatiti da je upravo sadašnje vodstvo kompanije odgovorno za napredak prema postizanju dugoročnih ciljeva i oni se ne smiju prepuštati na teret sljedećoj generaciji.'

Ciljevi do 2025. godine:

  • smanjenje ukupne stope nezgoda na radu s 9,2 na 5,
  • smanjiti emisiju ugljika za 15%,
  • ulaganje 10% od ukupnog kapitala u nove projekte za smanjenje emisija ili odlagališta otpada,
  • smanjiti emisije ugljika naših ureda i kroz poslovna putovanja za 25%,
  • smanjiti plastičnu ambalažu za 25%,
  • upotreba više od 25% vanjskog recikliranog materijala u kamenoj mineralnoj vuni te više od 65% recikliranog materijala u našoj staklenoj mineralnoj vuni
  • 0% proizvodnog otpada na odlagališta

Kako biste vidjeli i saznali još više, posjetite slijedeću web stranicu:
https://www.knaufinsulation.com/for-a-better-world 

Knauf Insulation

Knauf Insulation proizvodi čuvaju energiju, smanjuju emisije i osiguravaju da zgrade budu sigurne za okoliš i zdravije za ljude. S više od 40 godina iskustva u industriji izolacija, imamo preko 5.500 zaposlenika u više od 40 zemalja i 27 tvornica u 15 zemalja.

Knauf Insulation dio je Knauf Grupe koja ukupno zapošljava preko 35.000 ljudi diljem svijeta te ima aktivnih 250 tvornica u preko 90 zemalja sa prodajom od 10 bilijuna Eura u 2019. godini. Knauf Grupa osnovana je davne 1932. i do danas je ostala samostalna kompanija u potpunom vlasništvu istoimene obitelji Knauf. Vođena je četirima vrijednostima: partnerstvo, predanost, poduzetništvo i ljudskost.