Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu

Knauf Insulation kampanja za poboljšanje sigurnosti i rješavanja rizika

By Knauf Insulation
28.04.2022

Knauf Insulation slavi Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu pokretanjem sigurnosne kampanje usmjerene na upravljanje rizikom na poslu – It’s Up To Us.

Kampanja podržava strategiju održivosti Knauf Insulationa For A Better World (za bolji svijet) koja obvezuje tvrtku na nultu štetu i postavlja ambiciozan cilj smanjenja ukupne stope rekordnih incidenata* (TRIR) za gotovo 40% s 8,2 u 2019. na najviše 5 do 2023. u Europi / Bliskom istoku / Aziji.

Dominique Bossan, izvršni direktor tvrtke Knauf Insulation Europe/Middle East/Asia i član Upravnog odbora Grupe Knauf, izjavio je: "Današnji Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu još je jedna prilika da se usredotočite na stvaranje sigurnosne i zdravstvene kulture koja će pomoći u smanjenju broja nesreća povezanih s radom.

"It’s Up To Us je da svi budu sigurni na poslu. Na nama je da osiguramo i upravljamo rizikom te da se brinemo za sve nas."

 

Rizik je svugdje 24/7

U kampanji će biti predstavljene radionice It's Up Us za 4.500 zaposlenika Knauf Insulationa na 21 proizvodnom mjestu u 15 zemalja s porukom “upravljajte rizikom sigurno” istaknutom u internoj komunikaciji, plakatima postrojenja i ureda te posebno naručenim animiranim sigurnosnim videom s sigurnosnom zvijezdom Knauf Insulationa.

Philippe Coune, voditelj grupe Knauf Insulation za zdravlje, sigurnost, okoliš (HSE) za Europu / Bliski istok / Aziju, kaže: "Rizik ne diskriminira kada je riječ o lokaciji, situaciji ili opisu posla. Rizik je svugdje i utječe na sve.

"To znači da SVI moramo donijeti odluku kako bismo zaštitili svoje kolege. Jedva čekamo da menadžer, nadzornik ili kolega iz HSE-a uputi sigurnosni poziv. Što god radili i gdje god se nalazili, na nama je (It’s Up To Us) da odmah djelujemo ako vidimo nesigurnu situaciju ili nesigurno ponašanje."

U Knauf Insulationu postoji velika predanost što se tiče sigurnosti. Na primjer, svih 21 proizvodnih pogona certificirano je u skladu sa sustavima upravljanja sigurnošću ISO 45001, postoje upute za rad, kontrole rizika, pravila za spašavanje života, uspostavljena sigurnosna načela i svaki pristup zaštitnoj opremi.

"Sve su te stvari u teoriji sjajne", kaže Philippe. "Ali stvarnost je da je rizik svugdje 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu zbog stalnih promjena. Zato je na nama da stalno upravljamo rizikom."

 

Svi moraju upravljati rizikom

Posljednjih godina Knauf Insulation postigao je značajan sigurnosni napredak nakon visokog TRIR-a od 23,44 u 2013. godini. Krajem 2020. tvrtka je zabilježila TRIR od 6,3, a prošle godine TRIR od 5,4.

U cijeloj tvrtki broj obilazaka uočavanja opasnosti, sigurnosnih promatranja i sigurnosnih dijaloga udvostručio se na ukupno 38,000 sigurnosnih akcija u 2021. u odnosu na 2020. godinu - godinu u kojoj je tvrtka zabilježila rekord od stotinu dana bez izgubljene vremenske nesreće (Lost Time Accident).

Philippe dodaje: "Svjetski dan sigurnosti i zdravlja na radu naglašava važnost kontinuiranog poboljšanja kada je u pitanju sigurnost i vitalnu ulogu koju svi moraju igrati za upravljanje rizikom. Sve ovisi o nama." (It’s Up To Us)

* Ukupna stopa zabilježenih incidenata (TRIR) bilježi sve značajne nesreće i izračunava se dijeljenjem broja ozljeda s ukupnim brojem odrađenih sati svih zaposlenika, a zatim pomnoženim s milijunom - metodologijom koja se koristi u nizu industrija za usporedbu učinkovitosti sigurnosnih programa.