Intervju sa Stjepanom Mršićem

'Cilj nam je tvornica budućnosti'

By Knauf Insulation
13.07.2023

Stjepan Mršić, direktor i voditelj pogona Knauf Insulationa u Novom Marofu, u intervjuu za Poslovni dnevnik o ulaganjima i uspješnom povezivanju s lokalnom zajednicom.

Tvornica Knauf Insulation u Novom Marofu, specijalizirana za proizvodnju tehničkih izolacija i sustava, prošle je godine ostvarila povijesno najbolji rezultat u proizvodnji s više od 50 tisuća tona gotovih proizvoda na glavnoj liniji.

Odrazilo se to i na poslovni rezultat koji je bio 30% bolji nego 2021. te su godinu završili s 83,4 milijuna eura prihoda od prodaje. A uskoro, točnije 2025., poslovni bi rezultati trebali biti još bolji jer Knauf Insulation kreće u investiciju od 120 milijuna eura. Ona bi trebala gotovo pa udvostručiti proizvodne kapacitete te broj zaposlenih povećati za 70 ljudi.

Upravo su dobri rezultati i uspješno odrađeni projekti razlog zašto je njemačka Knauf Grupa, koja je 2007. preuzela 43 godine staru tvornicu, odlučila uložiti baš u Novi Marof kojem je konkuriralo više lokacija iz susjednih zemalja.

Stjepan Mršić otkriva da je važnu ulogu u odluci Grupe da uloži u njihov pogon imala i podrška državne i lokalne uprave. Otkrio je i kad kreću radovi te u što će točno velika investicija biti uložena.

Cijeli intervju pročitajte klikom na link:

Intervju sa Stjepanom Mršićem