ECOSE® Technology

ECOSE® Technology
PRIRODNO JE IN! – Knauf Insulation mineralna vuna ECOSE®
With ECOSE logo

Jeste li i vi često čuli ljude da govore da izolacija pika, svrbi i nadražuje? Da, ali to je prošlost jer se na tržištu već neko vrijeme nalazi prvo prirodno inovativno izolacijsko rješenje od mineralne vune Knauf Insulation ECOSE® Technology.

Ovaj proizvod brzo ćete prepoznati po njegovoj smeđoj boji koja je rezultat zamjene fenolformaldehidnog veziva s novim vezivom na prirodnoj osnovi. Na taj je način ova izolacija postala održiva, potpuno prirodna, s neizmijenjenim, odnosno čak i poboljšanim tehničkim i izolacijskim svojstvima. Sa stajališta ugradnje je bitno ugodnija jer je mekana na opip, ne nadražuje i jednostavna je za rukovanje. 

Izvrsna izolacijska svojstva
ECOSE® Technology

DOKAZANA KVALITETA

Među znakovima koji korisniku daju jamstvo da se radi o kvalitetnim i održivim materijalima, a koje imaju Knauf Insulation ECOSE proizvodi, nalaze se:

Znak Blue Angel

blue-angel-znak.png

Znak Indoor Air Comfort

eurofins-znak.png

Znak Green Mark za najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva

green-mark-logo.png

Prije 9 godina je Knauf Insulation tržištu ponudio najveću inovaciju u proizvodnji izolacija – revolucionarnu ECOSE® tehnologiju! Kompletan asortiman staklene mineralne vune proizvodi se po toj prirodnoj tehnologiji. Od nedavno, ECOSE® tehnologija koristi se i u proizvodnji kamene mineralne vune što Knauf Insulation izdvaja kao jedinog ponuđača održivih izolacijskih materijala koji tržištu može ponuditi prirodnu izolaciju koja se koristi u gradnji ili obnovi kuća i zgrada.

Što je ECOSE® tehnologija?

ECOSE® tehnologija je inovativna tehnologija veziva bez fenola i formaldehida, bazirana na brzo obnovljivim materijama umjesto na kemikalijama na bazi nafte. Za proizvodnju mineralne vune s ECOSE® tehnologijom potrebno je manje energije nego za proizvodnju s tradicionalnim vezivom.

Ovo revolucionarno otkriće je omogućilo Knauf Insulationu da zamijeni tradicionalno vezivo u svojim proizvodima s prirodnim i održivim vezivom.

Zašto je Knauf Insulation mineralna vuna ECOSE® bolja za vas?

Knauf Insulation proizvodi od mineralne vune s ECOSE® tehnologijom nisu nalik drugoj izolaciji – oni su zemljano-smeđe boje bez dodatka umjetnih boja, pigmenata ili akrila. U isto vrijeme i dalje posjeduju izvrsne toplinske i zvučne izolacijske karakteristike, kao i mehaničke karakteristike uz najvišu klasu reakcije na požar – A1 (negorivi materijali)! Izolirate li potkrovlje, kosi krov, pregradni zid ili pod, izolacija s ECOSE® tehnologijom je najbolje rješenje za vas:

  • Viša razina održivosti
  • Zelena gradnja
  • Kvaliteta zraka u prostoru

Omogućava superiorno manipuliranje i rukovanje

  • Ugodna je na dodir
  • Nema neugodan miris
  • Lako se reže i ugrađuje

ECOSE-pakiranja.jpg

Osigurava zdrav i kvalitetan boravak u prostoru

Doprinosi poboljšanju mikroklime unutarnjih prostora u usporedbi s tradicionalnom mineralnom vunom.

Poboljšava trajnost i održivost zgrada u koje se ugrađuje.

Smanjuje utjecaj na okoliš manjim utroškom energije.

ECOSE-page-foto.jpg

Izvrsna izolacijska svojstva

U odnosu na tradicionalnu mineralnu vunu, zadržana su sva svojstva toplinske izolacije, vatrootpornosti, akustičke izolacije, apsorpcije zvuka i mehanička svojstva, kao i postotak materijala koji se dade reciklirati, a trajnost proizvoda je povećana.

Usklađena je s Europskim normama i standardima (CE, EUCEB...).

ECOSE_svojstva.gif

Preuzmite letak

PROIZVODI S ECOSE® TECHNOLOGY